Oprichting 

 

U heeft een idee voor een activiteit, wilt een project verwezenlijken of wenst gewoon een tool om uw vermogen te beheren? Waarom dan niet uw eigen vennootschap oprichten?

Of u dit nu alleen doet of met meerderen, de oprichting van een vennootschap verloopt meestal via het kantoor van de notaris, uw partner bij dit zakelijke avontuur. De notaris zal u begeleiden om het project op te zetten dat u in gedachten heeft en hij zal u helpen bij de keuze van de vorm: naamloze vennootschap, bvba of coöperatieve vennootschap.

In dit verband bestaat de taak van de notaris erin een preventieve controle uit te voeren. Hij bevestigt niet alleen het bestaan en de wettelijkheid van de vennootschapsakten, maar ook van de formaliteiten die ermee verband houden. Hij zal u de juiste vragen stellen: wordt het kapitaal geplaatst in speciën of gaat het om een inbreng in natura? Zijn er financiële verslagen nodig? Welk bedrag moet bij de oprichting volstort worden? Heeft u een financieel plan opgesteld? Wat is de impact op uw huwelijksvermogensstelsel? En wat is het doel van de vennootschap?