Géraldine Rolin Jacquemyns

 

Geraldine ROLIN JACQUEMYNS is sinds 2013 geassocieerd notaris bij ACTALYS. Zij is afgestudeerd in de rechten (2003) en in het notariaat (2004) aan de UCLouvain. Ze volgde in 2005 een Master in de fiscaliteit gegeven aan het ICHEC. Deze opleidingen laten haar toe een gepersonaliseerde opvolging aan haar cliënten te geven zowel wat betreft het familierecht en het familiaal vermogensrecht als het vastgoed- en vennootschapsrecht.

Ze staat gekend voor haar expertise in het Belgisch en internationaal familiaal vermogensrecht en meer bepaald voor haar kennis m.b.t. successieplanning. (testamenten, schenkingen,  huwelijkscontracten, ...).

Ze is bovendien erg betrokken bij het internationale netwerk van notarissen Lexunion waarvan zij momenteel het voorzitterschap op zich neemt. Tevens sprak ze al op verschillende conferenties in Parijs over Frans-Belgische vermogensrechtelijke kwesties. Verder is ze sinds tien jaar lid van de “Estate Planning Skill Group” (EPSG) te Brussel en geeft ze vormingen voor notarissen in het Notarishuis van Brussel.

 

 

Publicatie : Aankoop van een eerste woning en abattement : voorwaarden voor de toepassing in de 3 gewesten